Voorbereiding

Als je een winkel wilt overnemen neem dan de tijd alles op financieel, administratief, organisatorisch en juridisch gebied goed voor te bereiden.
Onze adviseurs helpen je daar graag bij.

Oriëntatie.

Je oriënteert je op winkels die voor een overname in aanmerking komen. Let hierbij op de kansen en mogelijkheden om de winkel succesvol te laten lopen.

Waardebepaling en financiering.

Laat de waarde van de winkel bepalen door een overname adviseur.
Als de waarde van de winkel en een indicatie van de overnamekosten zijn vastgesteld, bedenk je vervolgens hoe je de overname gaat financieren en of dat haalbaar is. Zijn er eigen liquide middelen? Is financiering via de bank mogelijk? Er zijn diverse manieren om een winkel over te nemen. Onze adviseurs kunnen je meer vertellen over hoe je een winkelovername kunt financieren.

Onderhandelingen.

Als de andere partij geïnteresseerd is in verkoop kun je tijdens een kennismaking je doelstellingen  bespreken. Maak duidelijke afspraken over de praktische details van het overnameproces.  Overleg ook met de verhuurder van het pand. Een huurcontract kan niet zomaar worden overgedragen door de eigenaar. Ook kunnen er andere afspraken gemaakt worden over de huur.
Wij adviseren je om alle afspraken die je maakt vast te leggen.  
Als je een winkel gaat kopen raden wij aan niet zelf te onderhandelen maar dat door een van onze deskundigen te laten doen.

Afronding overname

Als er een akkoord is bereikt volgt de formele afronding. Het is verstandig om alle beschikbare informatie over de winkel nog eens te laten onderzoeken. Met zo'n onderzoek neem je de laatste twijfels weg voordat je het koopcontract tekent.

Onze adviseurs kunnen de volledige afhandeling voor je regelen.

Meer weten?

Bij een winkelovername komt van alles kijken. Onze deskundige helpen je graag op weg. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een winkel wilt overnemen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op