Weet u de waarde van uw bedrijf?

Als ondernemer is het goed om af en toe eens stil te staan bij de waarde van uw bedrijf. Wanneer er sprake is van een bedrijf dat u heeft overgenomen, dan is snel duidelijk hoeveel u voor dit bedrijf betaald heeft.

De waarde van een bedrijf zit hem echter niet alleen in de prijs waarvoor het gekocht is en waarvoor u het wilt verkopen. Bij ieder bedrijf of u het heeft overgenomen of zelf heeft opgebouwd, gelden namelijk veel meer zaken om de waarde te kunnen bepalen. Zaken die met behulp van deskundige advocaten precies berekend kunnen worden.

Waar moet ik opletten

U heeft niet alleen met het gebouw en de inhoud te maken, maar tevens met de omzet die er met het bedrijf gehaald wordt en de groei die eventueel nog steeds aanwezig is. Daarnaast wordt gekeken naar de marktpositie en het belang van financiƫle en strategische kopers.

Waarde bepaling is dus niet binnen een dag gedaan. Hier gaat een gedegen onderzoek aan vooraf. Betreft het een bedrijf dat in aandelen is onderverdeeld, dan bepaald de huidige stand van de aandelen de waarde van het bedrijf. Deze waarde wil echter niet zeggen dat het bedrijf daar ook voor verkocht moet worden. Er zijn altijd onderhandelingen mogelijk en het blijft altijd afhankelijk van het soort overname kandidaat.

Waardebepaling via internet

Wilt u op een eenvoudige manier ongeveer weten welke waarde uw bedrijf heeft, dan heeft het internet leuke mogelijkheden om dit te berekenen. Hier zijn namelijk diverse rekenmodules te vinden om bij benadering de waarde van uw bedrijf te achterhalen. Bij deze waardebepaling wordt echter geen rekening gehouden met strategische overname kandidaten en persoonlijke waarde.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op