Een samenwerkingsovereenkomst is een document waarin twee of meer partijen overeenkomen gezamenlijk iets te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: een gezamenlijk project, een gezamenlijke investering, een gezamenlijk beheer etc.

Wanneer een samenwerkingsovereenkomst?

Wanneer twee of meer partijen een gezamenlijke doel hebben kan het verstandig zijn om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan om afspraken over de samenwerking tussen beide partijen duidelijk vast te leggen. De samenwerkingsovereenkomst zorgt er voor dat rechten aan elkaars prestaties kunnen worden ontleend.

Inhoud van de overeenkomst.

In ieder geval dient in de samenwerkingsovereenkomst te staan wie de samenwerkende partijen zijn en wat het doel van de samenwerking is. Verder is het handig afspraken op te nemen wie welke taken op welke wijze uitvoert, hoe de inkomsten verdeeld worden, hoe de prestaties kunnen worden gecontroleerd en hoe de samenwerking kan worden beëindigd. Tot slot is het niet onverstandig om een clausule op te nemen omtrent geschillenbeslechting. Voor meer informatie over de inhoud van een samenwerkingsovereenkomst kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen

Niet nakoming van de samenwerkingsovereenkomst.

Er zijn allerlei vormen van niet nakoming mogelijk. Deze hangen af van de concrete overeenkomst. Afhankelijk van de omstandigheden is het mogelijk nakoming alsnog te eisen. Ook kan een schadevergoeding worden geëist of de overeenkomst worden ontbonden. Twijfel niet om ook contact met ons op te nemen bij niet nakoming.

Uw eigen samenwerkingsovereenkomst laten opstellen

Er zijn veel soorten samenwerkingen. De inhoud van zo'n contract verschilt dan ook per geval van de omstandigheden.

Als u overweegt een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan neem dan contact op met onze deskundige juristen. Zij kunnen samen met u een overeenkomst op maat opstellen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op