Het bedrijf waar u werkt zit in zwaar weer en er moet gereorganiseerd worden. Uw werkgever ziet geen andere oplossing dan een aantal werknemers te ontslaan. Er is dan sprake van een ontslagronde.

Waarom een ontslagronde?

Een ontslagronde volgt meestal naar aanleiding van een reorganisatie. Ook als bedrijven gaan fuseren komen er ontslagrondes voor. Hoewel er geen sprake is van grote collectieve ontslagen volgen er wel ontslagrondes van kleinere aantallen werknemers. U ziet de bui  al hangen en weet vrijwel zeker dat u bij de volgende ontslagronde ook aan de beurt bent.

Het is goed om uzelf tijdig op de hoogte te stellen van wat uw rechten zijn en wat de plichten van uw werkgever zijn.

Hoe werkt een ontslagronde?

Binnen het bedrijf waar u werkt wordt de ondernemingsraad ingeschakeld door middel van een vergadering. In overleg met het UWV worden besluiten genomen over welke werknemers moeten worden ontslagen en wanneer. Soms wordt de ontslagronde ook via de pers naar buiten gebracht.

Er dient een goede begeleiding voor de werknemer te zijn van de werkgever en het UWV. Bij een ontslagronde worden de betreffende werknemers meestal naar huis gestuurd met extra salaris en soms een bonus.

Schakel altijd juridisch hulp in bij een ontslagronde.

Wanneer u als  werknemer in een ontslagronde bent terechtgekomen raden wij u dringend aan juridische hulp in te schakelen. Als u geen juridische hulp inschakelt kan dit  nadelig voor u uitpakken. Onze advocaten en juristen kunnen u in ontslag situaties met de juiste raad en daad bijstaan. Door hun deskundigheid en ervaring weten zij als geen ander waar u recht op heeft en kunnen bij een ontslagronde er voor zorgen dat u er financieel goed uitkomt.

Deskundig advies bij ontslagrondes?

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie betreffende de ontslagronde waar uw zich in bevindt? neem dan contact op met onze deskundigen voor advies en bijstand.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op