Wanneer Merger & Acquisition?

De uitdrukking Merger and Acquisition is inmiddels een begrip in de juridische en zaken wereld in Nederland. Eenvoudig uitgelegd betekend Merger and Acquisition “Fusie en Overname”. Vooral wanneer een bedrijf in een bepaald vakgebied zit waar de markt zeer concurrerend is, is de kans op Merger and Acquisition altijd aanwezig.

Merger

Van Merger is sprake wanneer een bedrijf samenvloeit in een ander bedrijf. Veelal wordt er ook samen gewerkt tussen de gefuseerde bedrijven. Merger wordt ook wel Equals genoemd, wat zoveel aangeeft als gelijkwaardig. Wanneer er sprake is van Merger, wordt deze meestal geheel gefinancierd met aandelen.

Acquisition

Van Acquisition is meestal sprake wanneer ondernemingen niet gelijk in omvang zijn. Zoals eerder vermeld is Acquisition overname en meestal is er bij overname een groter bedrijf dat een kleiner bedrijf overneemt. Bij Acquisition gaat het dus om een algehele overname, dat wil zeggen dat het totale bedrijf inclusief alle aandelen, onroerende en roerende goederen wordt overgenomen.

Laat u begeleiden door een M&A specialist

Indien u met uw bedrijf kandidaat bent voor een Merger of Acquisition, zorg dan dat u goed begeleid wordt. Werkelijk alle kleine lettertjes in de contracten en alle gesprekken die gevoerd worden zijn belangrijk bij Merger and Acquisition. Wanneer u voor de juiste specialist zorgt, die u overal bij helpt en kan adviseren, kunt u veel ongemakken en een eventuele financiële deceptie voorkomen. Tal van advocatenkantoren hebben inmiddels specialisten in huis op het gebied van Merger and Acquisition. Een advocaat voor bedrijfsovername is hiervoor de juiste persoon.

Advocaten voor Merger and Acquisition

Waardebepaling van een over te nemen bedrijf is geen eenvoudige opgave. En hoe bepaalt u de waarde van uw eigen bedrijf of onderneming? Een alternatief is een fusie of een overname.

Wat is wijsheid? Onze advocaten helpen u snel en accuraat.

Bedrijfsmakelaar

Vaak werken onze advocaten samen met een Bedrijfsmakelaar. Een bedrijfsmakelaar kan u helpen met adviezen over de bedrijfsfinanciering bij een bedrijfsovername.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op