Aan de koop van een bedrijfspand zitten vaak nogal wat haken en ogen, schakel dan ook een advocaat in indien u van plan bent een bedrijfspand over te nemen. Bij dergelijke aankoop gaat het om de wijziging van eigenaarschap van het bedrijfspand of ondernemingsaandelen. Daarbij wilt u uiteraard dat het risico op de investering ingedekt is en dient een due diligence opgesteld te worden. Deze wordt gebruikt om de koper of investeerder te overtuigen van de goede financiële stabiliteit van de huidige onderneming zonder dat er problemen in het verschiet liggen. Bij het overnemen van een bedrijf middels de aankoop van aandelen kan er sprake zijn van management Buy-In of management Buy-Out. Wilt u daarbij dan ook juridische assistentie, of wilt u een due diligence, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.

Bedrijfspand kopen

Bij de aankoop van een bedrijfspand gaat aardig wat vermogen in om. U wilt er dan ook zeker van zijn dat het bedrijfspand van goede kwaliteit is. De oude eigenaar dient dan ook contractueel garanties te geven op eventuele gebreken. Om dit goed vast te leggen is het verstandig om een juridisch specialist in te schakelen. U wilt namelijk niet de kat in de zak kopen. Wat voor type bedrijf heeft er voor u in het pand gezeten, wat voor contracten lopen er nog en kunnen mogelijk worden overgenomen, is er boedel dat nog kan worden gebruikt, ligt er een internet telefonie netwerk, enzovoorts. Dit zijn belangrijke dingen om te weten aangezien u mogelijk additionele investeringen achteraf moet doen. Leg dan ook alles vast. Uiteraard is het verstandig om hierbij juridisch advies in te schakelen aangezien u een wederrechtelijke verbintenis zult aangaan.

Leg alles vast!

Indien u beslist om een bedrijfspand te kopen of u wilt zich inkopen in een bedrijf laat dan altijd omtrent de afspraken alles vastleggen. Leg vast wat u afspreekt en leg ook vast wat u niet afspreekt. Dit document dient u beiden te ondertekenen waarmee concreet vast ligt wat de afspraken waren en in welke context deze geplaatst moeten worden. Voorkom dus mondelinge afspraken aangezien het probleem met mondelinge afspraken altijd de uitleg daarbij is. Wat is er dus afgesproken! Dit geldt ook voor telefoon gesprekken, tracht deze op te nemen. En indien er persoonlijke gesprekken zijn tussen koper en verkoper dan dient altijd een getuige aanwezig te zijn om te voorkomen dat er misverstanden optreden. Wilt u zekerheid hebben, neem dan juridisch advies in de hand.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op