Incasso en dubieuze debiteuren

Als onderneming krijg je bijna altijd wel te maken met incasso’s. Er zijn vaak klanten die niet of te laat vorderingen betalen. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat andere ondernemingen incassobureaus op jouw onderneming afsturen, omdat jij bepaalde openstaande facturen niet betaalt.

Voor openstaande vorderingen schakelen veel bedrijven incassobureaus in. Deze incassobureaus houden zich dan bezig met openstaande vorderingen van deze ondernemingen. Vaak gaan bedrijven pas naar een incassobureau als de debiteur maar niet wil betalen na 1 of meerdere herinneringen. Het bedrijf gunt de innen van de factuur bij deze dubieuze debiteur aan een incassobureau.

Als onderneming kun je een incassobureau eenmalig inschakelen of je neemt een ‘abonnement’ op een incassobureau. Heb je weinig te maken met incasso’s, dan kun je het beste voor de eenmalige oplossing kiezen. Heb je elke maand wel vorderingen die open blijven staan, dan kun je beter een abonnement kiezen.

Incassobureaus vinden

Er zijn in Nederland meer dan genoeg bedrijven te vinden die zich bezig houden met incasso's. Ook veel bedrijven die niet in de stad gevestigd zijn, maar in de provincie, schakelen incassobureaus in. Dit omdat veel van hun klanten zich meer in de buurt van het incassobureau bevinden.

Wil je een goed beeld krijgen van welk bedrijf het beste bij jou past voor het afhandelen van je incasso’s? Vraag dan bij meerdere incasso bureaus een offerte aan.

Juridisch advies en incassobureau gecombineerd

Er zijn meerdere incasso bureaus die het afhandelen van incasso’s combineren met het verlenen van juridisch advies. Dit is natuurlijk een hele logische combinatie, aangezien het afhandelen van incasso’s een juridische aangelegenheid is. Je moet bijvoorbeeld weten welk traject je moet ondergaan. Er moet bijvoorbeeld een bepaalde termijn zijn verstreken, een maand na betalingstermijn, dan moet je een herinneringsbrief sturen. Wordt er dan nog niet betaald, pas dan kun je incasso bureaus inschakelen en op deze manier je geld proberen te ontvangen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op