Een bedrijf overnemen is niet zomaar iets. Het betekent dat je een nieuw bedrijf krijgt en het kan ook betekenen dat dat voor jou je eerste bedrijf zal zijn.

Je kunt ook een bedrijf overnemen als je al een zaak hebt, op deze manier kun je dan bijvoorbeeld jouw zaak uitbreiden of het concurrentie niveau wat minder hoog maken.

Of je nu een bedrijf overneemt in Leeuwarden of in Zwolle, in elke stad gelden dezelfde regels waaraan je je moet houden.

Verschillende soorten bedrijfsovernames

De kamer van koophandel telt 4 soorten bedrijfsovernames. Voor elke bedrijfsovername gelden andere regels en zaken waar je je aan dient te houden. Het is dus van belang om te weten welke bedrijfsovername voor jou van toepassing is. Op deze manier weet jij welke stappen je dient te ondernemen om het bedrijf op een goede en wettelijk gezien goed geregelde manier te laten verlopen.

Voorbeelden van bedrijfsovernames

Een manier van een bedrijf overnemen is bijvoorbeeld het overnemen van het bedrijf van je broer. Het overnemen van een bedrijf van een familie dus. Een ander voorbeeld is het bedrijf overnemen waar je momenteel in dienst bent (mbo, management buy out). Dit zijn 2 andere manieren van bedrijven overnemen. Bij een overname van een bedrijf van een familielid zal de belastingdienst bijvoorbeeld extra goed in de gaten houden of de overdrachtsprijs niet te laag is. Bij overname van een bedrijf waar je in dienst bent is het weer van belang om verschillende adviseurs in dienst te nemen, omdat de belangen strijdig met elkaar zijn.

Bedrijfsopvolging

Hebt u een eigen bedrijf en wilt u dat uw kinderen het overnemen?
Ook deze kinderen krijgen een bedrijf veelal niet kado. De waarde van uw eigen bedrijf vertegenwoordigt wellicht de waarde van uw pensioen. Het is dus belangrijk de waarde van uw eigen bedrijf te bepalen. Onze advocaten hebben kennis en ervaring bij het vast stellen van deze waarde.

Bedrijfsfinanciering

Wellicht kunnen uw kinderen de zaak niet in een keer betalen. Een goede bedrijfsfinanciering op maat kunnen wij voor u verzorgen.
Tevens zijn wij uw advocaat voor bedrijfsovername en corporate finance in Leeuwarden.

Advocaten in grote steden

Zoekt u een advocaat in een andere stad? Denk dan eens aan:

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op