Een eigen zaak beginnen is iets wat op het verlanglijstje staat van vele mensen. doen waar je passie ligt, voor jezelf werken, je eigen tijden bepalen, niet voor een baas moeten werken, rijk worden, dit zijn veel eerste ingevingen van mensen die graag een eigen zaak zouden willen beginnen of mensen die er aan denken.

Helaas zijn er ook veel gevallen waarbij de eigen zaak uiteindelijk geen succes wordt. De helft van de beginnende bedrijven houdt er al na een jaar mee op of is al failliet. Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar vaak zijn mensen niet goed genoeg voorbereid en hebben ze er niet goed genoeg over nagedacht.

Kansen bij een faillissement

Wil jij een eigen zaak beginnen? Dan biedt een faillissement ook zo zijn voordelen. Je kunt er dan bijvoorbeeld over nadenken om daar iets mee te gaan doen. Wel is het dan altijd verstandig om een advocaat in handen te nemen. Naast een advocaat moet je natuurlijk ook zelf goed research gaan doen.

Wat zijn de voor- en nadelen? Welke oude koeien komen nog uit de sloot? Heb ik alles afgekaart met de oude eigenaar? Hoe is de ligging van de locatie? Wordt er de komende jaren veel gebouwd, wat gevolgen kan hebben voor de klandizie, etc?

Zoek een goed bedrijfspand

Zoek een goede en centrale ligging voor uw bedrijf. Zo kan een centrale stad als Utrecht goed zijn, maar als u meer internationaal exporteert is Amsterdam wellicht interessant door de aanwezigheid van Schiphol, of is Enschede interessant omdat u daar gemakkelijk een vervoersbedrijf kunt opzetten die handel drijft met Duitsland.

Zorg dus dat uw bedrijfspand goed te bereiken is voor andere mensen en bedrijven. Hierdoor is het goed en gemakkelijk communiceren. Door de ligging hoef je je ook bijna geen zorgen te maken over de klandizie, als je het verder goed aanpakt (marketing, openingstijden, service), dan is dat in ieder geval geen probleem. Bedrijfsruimte vinden kan een probleem zijn, gezien de hoge concurrentie. Vandaar dat het extra aantrekkelijk is om iets met een faillissement te doen van een ander bedrijf.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op