Advocaat bij bedrijfsovername in Almere

Is uw bedrijf gevestigd in om rond Almere? Of is het bedrijf dat u wilt overnamen gevestigd in of rond Almere?

Dan bent u bij precies aan het juiste adres. Onze advocaten kennen de markt en hebben jaren lange ervaring op het gebied van ondernemingsrecht en corporate finance.

Ondernemingsrecht advocaat

Lijkt het u verstandig een bij de over te nemen partij een Due Dilligence, ook wel 'boeken onderzoek' genoemd, uit te laten voeren. Wij zijn uw objectieve advocaat bij bedrijfsovername en corporate finance in Almere. Wij hebben ook in Groningen advocaten.

Bent u wel zorgvuldig bij bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername is zorgvuldigheid geboden. Niet in alleen in eerste plaats om de financiële belangen die hiermee gepaard gaan, maar zeer zeker ook om de menselijke aspecten. Er werken namelijk mensen in een bedrijf dat overgenomen wordt. Deze werknemers hebben het recht om te weten waar ze aan toe zijn. Er zijn diverse manieren om een overname te realiseren, maar bij de overgang van een onderneming, gaan de plichten en rechten van de werknemers automatisch o0ver naar de nieuwe werkgever. Deze regel is namelijk in 1981 onder invloed van de Europese regelgeving in het burgerlijk wetboek vastgelegd. Dit is echter nog steeds een juridische valkuil, waar door de overname partijen niet altijd rekening mee wordt gehouden, met als gevolg langdurige procedures. Rechters hebben namelijk nogal vaak een ruime interpretatie op het begrip bedrijfsovername. Een advocaat voor bedrijfsovername is dus geen overbodige luxe.

Met subsidie een bedrijf overnemen

De gemeente Almere is een sterk groeiende gemeente waar het einde nog lang niet van in zicht is. De gemeente Almere heeft de ambitie om een van de grootste gemeentes van Nederland te worden. Bij deze ambitie hoort een groei van het aantal bedrijven, zodat er ook meer werkgelegenheid in Almere wordt geschapen. Om startende ondernemers een steuntje te geven, geeft de gemeente Almere subsidies. Ook voor bedrijfsovernames binnen de gemeente Almere, worden subsidies verstrekt. Om een en ander duidelijker te krijgen is het verstandig om een deskundige op het gebied van bedrijfsovername te raadplegen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op