Waarom uw bedrijf verkopen?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom iemand zijn of haar bedrijf wil verkopen. Een bedrijf is vaak opgebouwd vanuit passie, met veel liefde en hard werken. Zo’n bedrijf verkoopt u niet zomaar.

De reden die het meeste voorkomt om een bedrijf te verkopen is de pensioengerechtigde leeftijd. Nu hoeft dat echter voor een ondernemer niet direct een reden te zijn om te stoppen.

Andere redenen kunnen natuurlijk zijn omdat u een nieuwe uitdaging zoekt of om simpelweg te gaan genieten van het kapitaal dat bij de verkoop van uw bedrijf vrijkomt.

Helaas is het de laatste crisis jaren ook talloze malen voorgekomen dat een bedrijf verkocht moest worden omdat het in zwaar weer terecht was gekomen en er geen andere oplossing dan verkoop meer was.

Zorg voor een veilige verkoop

Dat de verkoop van uw bedrijf veilig en betrouwbaar verloopt, is een belangrijke zaak. De verkoop van een bedrijf gaat namelijk niet over een nacht ijs en er komt veel papier werk aan te pas.

Neem daarom een goede bedrijfsovername advocaat die gespecialiseerd is in bedrijfsovernames in de arm, zodat u er zeker van bent dat alles correct zal verlopen. Tal van afspraken moeten namelijk gemaakt worden en de manier waarop de verkoop gefinancierd wordt moet tevens duidelijk zijn en op papier staan.

Een advocaat bij de verkoop van uw bedrijf neemt u dus veel extra zorgen uit de handen.

Welke kopers kan ik verwachten

In principe zijn de kopers van een bedrijf onder te verdelen in 4 groepen. Ieder van deze groepen heeft zijn eigen behandel wijze en manier van overdracht.

  • De koper vanuit financieel oogpunt. Deze koper kijkt naar de waarde en welke winst hij bij doorverkopen en opsplitsen kan behalen.
  • Aan familie of personeel. Wel wordt er dan gekeken of de kandidaat wel de juiste capaciteiten heeft.
  • De MBI kandidaat. MBI staat voor Manager Buy In. Dit is over het algemeen een manager die in dezelfde branche werkzaam is en voor zelfstandigheid kiest.
  • De strategische koper. Deze koper wil zijn of haar marktpositie verbeteren.
 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 74

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op